Agris.cz - agrární portál

Bohušovická mlékárna zruší veřejnou obchodovatelnost akcií

4. 6. 1999 | ČTK

Bohušovická mlékárna zruší verejnou obchodovatelnost akcií

BOHUŠOVICE (okres Litomerice) 4. cervna (CTK) - Bohušovická mlékárna na Litomericku, která se krome produkce mléka specializuje hlavne na ruzné smetany a šlehacky do kávy a denne zpracuje 85 tisíc tun mléka, loni pri výkonech 633 miliónu korun vytvorila zisk po zdanení 6,8 miliónu korun. Vyplývá to ze zprávy o hospodarení, kterou ve ctvrtek schválila rádná valná hromada spolecnosti.

Financní reditelka mlékárny Vlasta Vagnerová dnes CTK rekla, že z lonských výkonu, které byly zhruba na úrovni predchozího roku, predstavovaly tržby za vlastní výrobky 490 miliónu korun. Ty mezirocne vzrostly o približne deset miliónu korun. Disponibilní zisk z lonského roku bude použit na úhradu ztráty z predchozích let, kterou v posledním období spolecnost snížila ze 70 miliónu korun na soucasných asi 40 miliónu korun.

Akcionári vyslovili souhlas se zrušením verejné obchodovatelnosti akcií. K tomuto kroku je vedlo to, že kolem 85 procent akcií pripadá nyní jen na dva vlastníky, takže pri obchodování na burze se zbývajícími pouhými 15 procenty akcií je jejich cena neúmerne nízká. Drobní majitelé, kterí už jednou meli možnost prodat akcie majoritnímu akcionári, od nej nyní dostanou novou nabídku. Zhruba 75 procent akcií drží pražská firma Accom, která obchoduje s mlécnými výrobky, majitelem deseti procent akcií je generální reditel firmy Miloš Náprstek.

Valná hromada rozhodla o snížení základního jmení o nominální hodnotu zamestnaneckých akcií, které se nepodarilo udat a byly v držení samotné firmy. Základní jmení se tak sníží ze 104,87 miliónu korun na 103,61 miliónu korun.

Marie Zahrádková jw


Zdroj: ČTK, 4. 6. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 09.06.2024 19:51