Agris.cz - agrární portál

VAK Hradec Králové chce letos investovat 247 miliónů korun

9. 6. 1999 | ČTK

Opravte si, prosím, ve zprávě ČR-voda-VAK Hradec-investice (VAK Hradec Králové chce letos investovat 247 miliónů korun, 14:16) ve 4.řádku druhého odstavce "...podílejí také vodohospodářské společnosti Hradec Králové..." na správné "...podílejí také vodohospodářské společnosti Pardubice...".

ČTK

VAK Hradec Králové chce letos investovat 247 miliónů korun

HRADEC KRÁLOVÉ 9. června (ČTK) - Investice za 247 miliónů korun, což je zhruba o 15 procent méně než loni, letos plánuje akciová společnost Vodovody a kanalizace (VAK) Hradec Králové. Na dnešní valné hromadě firmy to uvedl její jednatel František Friedl.

Více než třetina investic půjde na letošní dokončení Vodárenské soustavy východních Čech. Na výstavbě tohoto ojedinělého díla za 1,3 miliardy korun se od roku 1995 podílejí také vodohospodářské společnosti Hradec Králové a Chrudim.

Nejvýznamnější část soustavy, propojení vodovodních sítí okresů Pardubice, Chrudim, Náchod a Hradec Králové, byla dokončena již předloni. Soustava umožní především zásobování kvalitní vodou v deficitních oblastech na Přeloučsku a Novobydžovsku.

Další letošní investice královéhradeckých vodohospodářů by měly směřovat do budování vodovodních řadů navazujících na páteřní řady vodárenské soustavy. Významnou akcí v hodnotě kolem 30 miliónů korun bude napojení kanalizace Třebechovic pod Orebem na kanalizaci a čistírnu odpadních vod v Hradci Králové.

Zdeněk Rychtera klh


Zdroj: ČTK, 9. 6. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 05:34