Agris.cz - agrární portál

Představenstvo PGRLF zastavilo program Zemědělec a Lesy

22. 6. 1999 | ČTK

PRAHA 22. června (ČTK) - Představenstvo Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu (PGRLF) zastavuje od 1. července do konce letošního roku příjem žádostí o podporu podle programu Zemědělec a investiční části programu Lesy. ČTK o tom dnes informoval tiskový mluvčí Ministerstva zemědělství ČR Pavel Kovář.

Důvodem k zastavení zmíněných dvou programů je podle jeho slov přizpůsobení podpůrných programů fondu nové agrární koncepci ministerstva zemědělství. Příjem žádostí podle programu Provoz není podle Kováře omezen.

Podle informací PGRLF program Zemědělec podporuje dlouhodobě podnikání v zemědělství s cílem zvýšit efektivitu a zlepšit strukturu zemědělských podniků.

Od počátku činnosti PGRLF v roce 1994 do letošního 11. června bylo podáno v programu Zemědělec celkem 8406 žádostí, z toho 7729 jich bylo vyřízeno kladně. Úvěry poskytnuté prostřednictvím PGRLF v rámci tohoto programu činily ke zmíněnému datu přes 15,396 miliardy korun. Kromě toho lze v rámci programu Zemědělec poskytnout také garance bankovních úvěrů a dotace na úhradu části úroků z úvěrů.

V programu Lesy, který podporuje investice a provozní náklady v lesním hospodářství, bylo do letošního 11. června podáno 62 žádostí, z toho 55 jich bylo schváleno. Celkové úvěry poskytnuté v rámci programu Lesy přesáhly 291 miliónů korun.

Oldřich Přibík klh


Zdroj: ČTK, 22. 6. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 10.05.2024 18:21