Agris.cz - agrární portál

Řeky na Karvinsku se vrátily do svých koryt

24. 6. 1999 | ČTK

OSTRAVA 24. června (ČTK) - Slovy "klid po bouři" charakterizoval na dotaz ČTK dnešní situaci na Karvinských tocích vedoucí referátu životního prostředí Pavel Santarius. Povodňová komise v Karviné ráno v 08:00 odvolala druhý stupeň povodňové aktivity - stav pohotovosti - i na poslední rozvodněné říčce Petrůvce v Petrovicích u Karviné.

"Vody opadly a někteří lidé ještě odčerpávají vodu ze svých domů," uvedl Santarius k situaci v postižených obcích. Zatím nechtěl odhadnout množství škod, které "velká voda" způsobila na obydlích a dopravních komunikacích. Hlášení o škodách teprve přicházejí na okresní úřad a obce je samy začínají vyčíslovat, dodal Santarius, podle něhož by předběžný odhad mohl být znám nejdříve v pátek.

Pravděpodobně největší škody na Karvinsku způsobila rozvodněná říčka Petrůvka, která se v úterý vylila z břehů a zatopila sklepy a garáže asi 40 domků v Petrovicích u Karviné. Obdobná situace bude zřejmě i v turistické osadě Hradiště v Těrlicku (okres Karviná), kde říčka Stonávka zatopila asi 15 chatek.

Jan Vavrušák mhm


Zdroj: ČTK, 24. 6. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 07:56