Agris.cz - agrární portál

Mze vyplatí ve čtvrtém čtvrtletí náhrady za tzv. zelenou naftu

24. 6. 1999 | ČTK

PRAHA 24. června (ČTK) - Celkem 500 miliónů korun vyplatí ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku Ministerstvo zemědělství ČR v rámci náhradního řešení tzv. zelené nafty, kterou se nepodařilo prosadit do novelizovaného zákona o spotřební dani. ČTK o tom dnes informovalo tiskové oddělení MZe.

Rozhodla o tom na svém středečním jednání vláda, když schválila návrh ministra zemědělství Jana Fencla na zvýšení rozpočtu výdajů kapitoly MZe o 500 miliónů korun a zároveň snížila rozpočet výdajů kapitoly Všeobecná pokladní správa.

Podpora bude vyplácena zemědělcům formou přímé dotace, přičemž základem pro výpočet budou normativy spotřeby nafty na jeden hektar pro příslušnou plodinu. Tuto poměrně neobvyklou formu zvolila podle tiskového oddělení MZe vláda proto, že nelze kvůli zdlouhavosti legislativního procesu předpokládat, že by tradiční forma tzv. zelené nafty, tedy vratka spotřební daně, byla zavedena ještě v letos, ačkoli s ní subjekty podnikající v zemědělské prvovýrobě již počítaly.

Oldřich Přibík jw


Zdroj: ČTK, 24. 6. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 13.05.2024 23:15