Agris.cz - agrární portál

Na brněnském Výstavišti skončil v neděli víkend plný zvířat

5. 7. 1999 | ČTK

Na brnenském Výstavišti skoncil v nedeli víkend plný zvírat

BRNO 5. cervence (CTK) - Kolem 16.000 návštevníku prišlo od pátku do nedele na trojici mezinárodních akcí Propet, Intercanis a westernové závody do areálu brnenského Výstavište. Výstavy chovatelských potreb Propet se zúcastnilo 130 firem z celkem peti zemí. Velký zájem návštevníku upoutala také tradicní výstava exotických zvírat v rámci doprovodného programu, koncipovaného letos na téma "Díte a zvíre", informoval CTK Petr Kamenický z tiskového strediska BVV.

Brnenská zoologická zahrada zde predstavila mimo jiné populární šelmicky surikaty, teraristický klub Crocodylus leguány i hady a Ceský svaz chovatelu malé hlodavce. Magnetem bylo trímetrové morské akvárium se 150 druhy živocichu.

V poradí 33. rocníku mezinárodní výstavy psu Intercanis se zúcastnilo na 3000 psu 183 plemen, uznávaných kynologickou federací FCI. Sverence chovatelu z 18 státu posuzovalo padesát rozhodcích z šesti zemí.

Približne stovka závodníku se utkala na westernových závodech v pavilónu Z. Organizátori zde pripravili kolbište 30 krát 60 metru a použili na nej 330 tun jílu. Tuzemské i zahranicní ekipy soutežily ve 13 disciplínách v americkém stylu jízdy na koni, od drezurních až po rychlostní.

Odhadovaný objem uzavrených obchodu cinil podle Kamenického 43 miliónu korun. V tuzemsku registrují príslušné orgány na tri milióny psu a kolem dvou miliónu kusu je odhad stavu kocek. Proto se v Brne poprvé prezentovala nove vzniklá Unie výrobcu krmiv pro domácí zvírata, založená ctyrmi nejvetšími firmami v CR.

Jirí Macík jd mal


Zdroj: ČTK, 5. 7. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 02:25