Agris.cz - agrární portál

Obilnářský gigant Cargill chce dokončit fúzi do konce července

9. 7. 1999 | ČTK

Obilnárský gigant Cargill chce dokoncit fúzi do konce cervence

WASHINGTON 9. cervence (CTK) - Americký obilnárský gigant Cargill Inc ve ctvrtek prohlásil, že se soustreduje na dokoncení plánované akvizice obchodních aktivit v oblasti obilí spolecnosti Continental Grain Co. Akvizice by mela být uzavrena do konce cervence poté, co americké ministerstvo spravedlnosti ve ctvrtek s tímto obchodem souhlasilo.

Cargill odmítl uvést cenu, za kterou získal 54 zemedelských zarízení zemedelské firmy Continental Grain. Ve ctvrtek americké ministerstvo spravedlnosti narídilo Cargillu prodat nekolik jeho zemedelských zarízení v devíti amerických mestech, aby Cargill nezískal dominantní postavení pri urcování cen obilí americkým farmárum. Cargill bude muset napríklad prodat tri obilní sila v Seattle.

Podmínky ministerstva spravedlnosti komentovala mluvcí spolecnosti Cargill:"To jsou náklady na náš obchod. Trvalo to mnohem déle, než jsme predpokládali. Bylo to bolestne podrobné šetrení a rozhodli jsme se, že budeme souhlasit s temito podmínkami." Ministerstvo spravedlnosti se obávalo, že farmári by své produkty díky omezené konkurenci museli prodávat za nižší ceny, napsala dnes agentura Reuters.

dlj klh


Zdroj: ČTK, 9. 7. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.05.2024 20:58