Agris.cz - agrární portál

Mlékařská družstva asi zastaví po 15.červenci přijímání členů

9. 7. 1999 | ČTK

Mlékarská družstva asi zastaví po 15.cervenci prijímání clenu

PRAHA 9. cervence (CTK) - K intenzívní integraci do odbytových družstev vyzvali producenty mléka na svém ctvrtecním jednání zástupci mlékarských odbytových družstev, chovatelských svazu, Agrární komory CR, Svazu zemedelských družstev a spolecností (SZDS) a Ceskomoravského svazu zemedelských podnikatelu.

Uvádí se to ve spolecném prohlášení zmínených subjektu, které CTK poskytl tajemník SZDS Jan Sedmidubský. Toto prohlášení soucasne vyzývá mlékarská odbytová družstva, aby zastavila po 15. cervenci prijímání nových clenu.

Odbytová družstva by v prípade, že mlékárny v dusledku pevné minimální nákupní ceny mléka sníží odber mléka od zpracovatelu, mela zajistit užití nevykoupeného mléka, napríklad presunem do jiné mlékárny ci jeho zpracováním. Prípadne na principu vzájemné solidarity družstvo rovnomerne promítne snížení výkupu mléka na svoje cleny.

Pokud by mlékárny ve vetším rozsahu prestaly odebírat mléko, nebo nerespektovaly jeho minimální cenu, zastaví zemedelci na urcitou dobu dodávky mléka.

Prohlášení dále konstatuje, že nekteré mlékárny nerespektují zásady regulace trhu a minimální cenu, a doporucuje producentum mléka, aby na tyto mlékárny podaly návrhy na zahájení rízení pro porušení zákona.

Oldrich Pribík j


Zdroj: ČTK, 9. 7. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 10:34