Agris.cz - agrární portál

Fencl: Odbytová družstva nabízejí členství producentům mléka

12. 7. 1999 | ČTK

Fencl: Odbytová družstva nabízejí clenství producentum mléka

PRAHA 12. cervence (CTK) - Mlékarská odbytová družstva nabízejí všem producentum mléka clenství, a to bez jakýchkoli podmínek s možností prijetí do 15. cervence letošního roku. Na dnešní tiskové konferenci to rekl ministr zemedelství Jan Fencl.

Jak rekl, podle jeho názoru tato nabídka platí bezvýhradne až do zmíneného data. Po 15. cervenci však již bude probíhat prijímání nových clenu do odbytových organizací standardním zpusobem, který urcují stanovy jednotlivých organizací.

"Z mého pohledu je to projev velmi prátelský, je to projev solidarity, a družstva tímto krokem automaticky sdelují, že se svým clenum producentum postarají o mléko, které z tech, ci onech duvodu mlékárny nevykoupí," dodal Fencl.

Podle informací CTK vyzvali producenty mléka k intenzívní integraci do odbytových družstev také zástupci mlékarských odbytových družstev, chovatelských svazu, Agrární komory CR, Svazu zemedelských družstev a spolecností a Ceskomoravského svazu zemedelských podnikatelu. Ve ctvrtek 15. cervence se zástupci zmínených subjektu sejdou ve Svetlé nad Sázavou, aby vyhodnotili aktuální situaci a prijali další opatrení. Tento den zacne také celoplošne platit minimální nákupní cena mléka, kterou stanovila rada SFTR na 7,80 koruny za litr.

Oldrich Pribík nol


Zdroj: ČTK, 12. 7. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 07.05.2024 22:47