Agris.cz - agrární portál

Deště zkomplikovaly dodávky pitné vody na Českokrumlovsku

13. 7. 1999 | ČTK

Dešte zkomplikovaly dodávky pitné vody na Ceskokrumlovsku

CESKÝ KRUMLOV/CESKÉ BUDEJOVICE 13.cervence (CTK) - Deštové srážky v posledních dnech zhoršily kvalitu vody v rece Malši natolik, že úpravna vody nestací dodávat pitnou vodu pro Kaplici, Velešín a okolní obce na Ceskokrumlovsku a Rímov na Ceskobudejovicku.

"V dusledku silného znecištení vody zejména splachy z polí nezvládá úpravna vody v Porešíne na Ceskokrumlovsku úpravy surové vody (z Malše) na vodu pitnou. Kaplici zásobujeme pitnou vodou v cisternách od nedelního vecera, ostatní obce od pondelí. Vše však nasvedcuje tomu, že ve stredu již obnovíme dodávky pitné vody," rekl dnes CTK reditel ceskobudejovické divize a.s. Vodovody a kanalizace jižní Cechy Josef Unger.

Pripomnel, že vodu, která v postižené oblasti tece z vodovodních kohoutku, je možné používat pouze k sociálním úcelum. "Bežný konzument nepozná rozdíl, zhoršení kvality vody prokáže pouze její rozbor," dodal Unger s tím, že o situaci spolecnost všechny obyvatele dotcených obcí vcas informovala.

Jaroslav Fišer mal


Zdroj: ČTK, 13. 7. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 20:32