Agris.cz - agrární portál

Loket obsadil násilím lesy, které mu přiřkl krajský soud

14. 7. 1999 | ČTK

Loket obsadil násilím lesy, které mu prirkl krajský soud

LOKET (okres Sokolov) 14. cervence (CTK) - Radnice v Lokti na Sokolovsku dnes obsadila 560 hektaru lesu, které v kvetnu mestu prirkl Krajský soud v Plzni. O historický majetek v Chránené krajinné oblasti Slavkovský les se Loket soudil sedm let s Lesy Ceské republiky Hradec Králové. Státní podnik však navzdory verdiktu soudu odmítl mestu pozemky predat a stále na nich hospodarí, rekl dnes CTK starosta Lokte Jan Hadrava.

"Mestský majetek jsme se rozhodli násilím prevzít, protože nám Lesy Ceské republiky odmítly naše pozemky vydat. Jde o symbolické gesto, které spocívá v tom, že jsme na hranici lesa zatloukli tabule s nápisem Loketské mestské lesy," uvedl starosta. Doplnil, že lesy jsou majetkem mesta od 16. století.

"Využijeme poslední zákonné možnosti a podáme dovolání k Nejvyššímu soudu. Pokud rozhodne v náš neprospech, lesy Lokti predáme," sdelil CTK reditel Lesu CR závodu Kladská Josef Hruška s tím, že do té doby bude na pozemcích hospodarit. "Žádné velké zákroky do porostu neprovádíme. Úmyslné težby neprobíhají," doplnil.

Ackoli soud Lokti priznal 560 hektaru lesa, hodlá mesto zabrat 1560 hektaru. "Soud rozhodl precedentne o trech nejvetších parcelách. Ostatní pozemky, které jsou ve stejném režimu, prohraná strana po dohode predá vítezi soudního sporu," vysvetlil nárok Lokte Hadrava.

Získaný majetek hodlá Loket co nejdríve prevzít a jeho správou poverí vlastní spolecnost Loketské mestské lesy, která již obhospodaruje 2500 hektaru mestské pudy. Tu na mesto pred nekolika lety prevedl stát.

Miroslav Molcík kš veb


Zdroj: ČTK, 14. 7. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 12:36