Agris.cz - agrární portál

Lesní požáry přinutily ruského prezidenta změnit místo dovolené

15. 7. 1999 | ČTK

MOSKVA 15. července (ČTK) - Blíž k Moskvě se přestěhoval ruský prezident Boris Jelcin z odlehlé rezidence, kde trávil dovolenou. Podle dnešního sdělení mluvčí Kremlu ho k tomu přiměly lesní požáry.

Jelcin, který si od soboty dopřával odpočinek v rezidenci Rus v Zavidovu, uprostřed lesů asi 120 kilometrů severně od Moskvy, se přemístil do svého venkovského sídla Gorki-9 asi 15 kilometrů západně od metropole.

"Tento krok si vynutilo jisté zhoršení ekologické situace v oblasti, zaviněné pokračujícími lesními požáry, způsobenými suchem," informovala mluvčí. Nelze podle ní vyloučit, že se Jelcin později v rámci dovolené, plánované na dva týdny, přemístí jinam.

Nezvyklá vlna letních veder, kdy se průměrné denní teploty ve značné části Ruska pohybují od počátku června kolem 30 stupňů Celsia, má na svědomí stovky lesních požárů. Podle středečních agenturních zpráv řádil ohnivý živel přibližně 30 kilometrů od rezidence Rus.

Podle některých kremelských činitelů by mohl Jelcin strávit část dovolené v karelské rezidenci Šujskaja čupa na severozápadě země.

ros ank


Zdroj: ČTK, 15. 7. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 18:43