Agris.cz - agrární portál

Poslanec Pešán: Odvolání Kozáka je bezprecedentní politickou zvů

21. 7. 1999 | ČTK

CTK (Agroweb) 21.7.1999

Poslanec Pešán: Odvolání Kozáka je bezprecedentní politickou zvulí

Odvolání ústredního reditele Státní veterinární správy (SVS) Antonína Kozáka z duvodu, které ministr zemedelství Jan Fencl uvedl, považuje místopredseda zemedelského výboru Poslanecké snemovny a poslanec ODS Jaroslav Pešán za naprosto bezprecedentní politickou zvuli, která si nezadá s praktikami bývalého režimu.

"MVDr. Kozák byl odvolán za to, že odmítl nátlak ministra zemedelství k provádení netarifních opatrení pri veterinární kontrole dovážených potravin a surovin živocišného puvodu," informoval Pešán. Nutit kontrolní orgán ke zneužívání jeho rozhodovacích pravomocí k prosazovaní politických cílu nemá podle Pešána v poslední dobe obdoby a mohlo by to zpochybnit kredit ceské veterinární správy. Pešán v prohlášení uvádí, že Fencl mate verejnost neustálým poukazováním na nepravé príciny nedobrého stavu ceského zemedelství, aby tak zakamufloval naprostou neudržitelnost své zemedelské politiky. "Jednou jsou škudci našeho zemedelství takzvané vysoké dovozy, podruhé supermarkety, nebo zpracovatelé. Nyní je to ústrední reditel SVS. Naskýtá se otázka, kdo bude další na rade. Odpoved by nemela být složitá. Mel by to být zcela jednoznacne soucasný ministr zemedelství Jan Fencl," uzavrel Pešán.


Zdroj: ČTK, 21. 7. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.05.2024 03:24