Agris.cz - agrární portál

MZe bude dotovat nákazové pojistné za zvířata

21. 7. 2000 | ČTK

MZe bude dotovat nákazové pojistné za zvírata

Až 35 procent cástky za nákazové pojištení hospodárských zvírat bude cinit nová podpora, kterou v úterý schválilo ministerstvo zemedelství (MZe). Príjemcem muže být chovatel hospodárských zvírat, který za pojištení nákaz v letošním roce zaplatí minimálne deset tisíc korun a podá si žádost o dotaci na príslušném územním odboru MZe od 1. srpna dokonce ríjna.

Tiskový mluvcí Ceské pojištovny (CP) Michal Urban dnes sdelil, že podmínkou vyplacení podpory je zaplacení pojistného dokonce tohoto období. Soucástí žádosti o dotaci je potvrzení príslušné pojištovny o uzavrení nákazového pojištení hospodárských zvírat a o výši predepsaného pojistného za letošní rok. Uzavrení smlouvy o podpore a vyplacení podpory se pak uskutecní v návaznosti na potvrzení pojištovny o úhrade pojistného.

Podle Jirího Felcárka z tiskového oddelení MZe budou peníze na dotaci pojištení pocházet z nevycerpaných financních prostredku Nákazového fondu, pro který bylo v letošním roce vyhrazeno 70 milionu korun. Výše príspevku vzejde z celkové sumy pojistného a konecná cástka bude záležet na vývoji nákazové situace v letošním roce. Tržní podíl CP v této oblasti cinil podle objemu predepsaného pojistného za CR v lonském roce více než 80 procent a zhruba stejný podíl trhu zaujímá CP i v pojištení hospodárských zvírat. Celkovou sumu nákazového pojistného odhaduje MZe na základe údaju z pojištoven pro letošní rok na 210 milionu korun, v minulém roce cinila 230 milionu korun.


Zdroj: ČTK, 21. 7. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.05.2024 05:28