Zlepšení stravitelnosti kanolové moučky
16. 8. 2000 | ÚZPI
Zlepšení stravitelnosti kanolové moucky
Ústav pro biologické vedy Kanadské státní rady pro výzkum a spolecnost Agro Pacific Industries Ltd. v Chilliwack v Britské Kolumbii v Kanade spolupracují na projektu, zamereném na zlepšení používání vedlejších produktu krmiv pro zvírata, zvlášte moucky z repky kanoly. To by mohlo vést k získání ekonomicky výhodného produktu k príprave vysoce kvalitního zdroje proteinu do krmiv pro zvírata. Moucka z kanoly je vlákninové krmivo s vysokým obsahem proteinu, získané pri extrakci oleje z canoly. Trebaže její obsah živin je príznivý, vysoký obsah vlákniny, která obsahuje xylan - nestravitelnou vlákninu - omezuje její zaclenování do krmiv. Užívání xylanázy, prírodního enzymu, který se nachází v humusu a rozkládá xylan, muže ucinit krmivo stravitelnejším. 18mesícní výzkumné úsilí má za úkol stanovit optimální podmínky pro aplikování xylanázy na kanolovou moucku v hydrotermálním procesoru spol. Agro Pacific, který je jediný svého druhu v Severní Americe.
Feed Mix, 8, 2000, c.2, s.6 (Vo)
Zdroj: ÚZPI, 16. 8. 2000
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.12.2025 13:43
