Spojením 4 řeznických firem vznikl 1 z největších producentů mas
13.11.1997 | Slovo
Slovo - 13.11.1997
Spojením ctyr reznických firem vznikl jeden z nejvetších producentu masa
Pod jednotným názvem GONDOR, s.r.o., vzniklo jedno z nejvetších sdružení producentu masných a uzenárských výrobku CR, které by melo ovládnout až desetinu našeho trhu s masnými výrobky. Pod tímto názvem jsou sdruženy ctyri firmy, a to Bilbo, a.s., z Mostu, Pejskar, s.r.o., z Police nad Metují, Schneider, s.r.o., z Plzne a Váhala, s.r.o., z Hustopecí nad Becvou.
Jak se vcera Slovu podarilo zjistit od predsedy spolecností GONDOR Jirího Raina, který je zároven vlastníkem firmy Bilbo, tato spolecnost bude vstupovat nejen do síte velkoprodejen CR, ale i na trhy EU. Všechny ctyri firmy jsou totiž již nyní cekateli na razítko EU, zplnomocnující k vývozní cinnosti.
Nove vzniklá spolecnost GONDOR by mela vyprodukovat denne na 50 tun masných výrobku. Zajímavá je pritom specializace jednotlivých firem - firma Pejskar je naším predním producentem trvanlivých salámu, Bilbo se specializuje na upravená masa a masné výrobky, firmy Váhala a Schneider mají velmi pestrou škálu polotovaru z masa a jemných uzenárských výrobku. Všechny ctyri firmy jsou pokracovateli reznické tradice a jako restituenti navázaly na prerušenou výrobu masa a uzenin svých predku. Zacátky jejich firem sahají vetšinou do let pocátku dvacátého století. Všechny také dobudovávají nové závody na zelené louce a rekonstruují provozy, aby obstály tvrdým normám EU. Jak Slovu rekl další ze clenu spolecenství, Josef Schneider, teší se na náš vstup do EU a tvrdí, že provozovny spolecnosti GONDOR jsou již prakticky na tvrdé podmínky EU pripravené.
Eugenie Línková
Další články v kategorii
- „Příroda je neuvěřitelná.“ Rybář z Aljašky ulovil rybu s modrým masem (23.09.2023)
- Celníci do srpna zajistili 8400 litrů nelegálních lihovin, na silnicích meziročně o tři sta procent víc (23.09.2023)
- Oráči se sjedou do Chrudimi na 50. české mistrovství v orbě (22.09.2023)
- Fenomén, který jinde neznají. Pečenou makrelu na klacku si na Hané vychutnávají (22.09.2023)
- Svaz minerálních vod i odborníci žádají nezvyšovat DPH na přírodní vody (22.09.2023)
- Dozor SVS v restauracích a jídelnách: závada letos v každé dvanácté provozovně (22.09.2023)
- Ministr Hladík: Jde nám o budoucnost i lepší životní prostředí Ústeckého kraje. Program Spravedlivá transformace pomáhá modernizaci regionu (22.09.2023)
- Kvůli vzestupu výskytu hrabošů mají zemědělci povoleno zvýšit dávky jedu (22.09.2023)
- Lesníci ve Východním Krušnohoří vytipovali 250 hektarů, jež zůstanou bez zásahu (22.09.2023)
- Zadržování vody v lesních půdách zlepšuje schopnost krajiny adaptovat se na změny klimatu (22.09.2023)