Agris.cz - agrární portál

Jindřichohradecká firma Fruko-Schulz expanduje do Chorvatska

8. 10. 1997 | ČTK

Jindrichohradecká firma Fruko-Schulz expanduje do Chorvatska

PRAHA 8.ríjna (CTK) - Firma Fruko-Schulz Jindrichuv Hradec, jeden z nejvetších tuzemských výrobcu lihovin, sirupu a ovocných vín, založila letos v ríjnu v chorvatské Rijece svoji pobocku, která by ješte v letošním roce mela zahájit prímo v Chorvatsku výrobu sirupu a džusu. Pobocka s názvem Fruko-Schulz Rijeka by mela do konce roku dosáhnout obratu zhruba milión amerických dolaru. CTK o tom dnes informoval obchodní reditel spolecnosti Josef Nejedlý.

Podle informací CTK jindrichohradecká spolecnost Fruko- Schulz, ocekává v letošním roce obrat kolem 650 miliónu korun a hrubý zisk asi deset miliónu korun. Loni spolecnost, která má základní jmení 30 miliónu korun, investovala zhruba 35 miliónu korun a v letošním roce její investice zatím dosáhly asi 15 miliónu korun.

Spolecnost v soucasnosti zamestnává 120 pracovníku. Pohledávky Fruka po lhute splatnosti se pohybují kolem 17 miliónu korun, pricemž asi milión ciní nedobytné pohledávky.

Nejznámejší ze 65 druhu výrobku spolecnosti jsou rum s plachetnicí a vodka Franz Josef. Z hlediska tvorby obratu prevažují lihoviny. V objemových jednotkách je však produkce sirupu a lihovin stejná. Mesícne ve Fruku-Schulz vyrobí 1,5 až 2 milióny lahví nápoju.

Fruko-Schulz je podle Nejedlého výlucne ceská firma, jejímž spolumajitelem je ceský obcan trvale žijící v Izraeli, který je synem puvodního majitele továrny. Krome jindrichohradeckého závodu vlastní firma také nejvetší lisovnu ovoce v CR - Frukolis v Kardašove Recici.

Oldrich Pribík mha


Zdroj: ČTK, 8. 10. 1997





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 09:01