Agris.cz - agrární portál

Jedna z ruských oblastí uvolnila jako první prodej půdy

12. 11. 1997 | ČTK

Jedna z ruských oblastí uvolnila jako první prodej pudy

MOSKVA 12.listopadu (CTK) - Parlament saratovské oblasti v na brehu Volhy dnes prijal zákon, který poprvé v historii Ruska povoluje volný prodej zemedelské pudy. Informovaly o tom ruské tiskové agentury.

Zákon by mel vstoupit v platnost do 15 dnu od jeho ohlášení. Agentury neupresnují, zda zákon náhodou nenarazí na prekážku federálního parlamentu, který dríve zamítl pozemkový zákon vztahující se na celé území Ruské federace.

Komunistictí a nacionalistictí poslanci dolní komory ruského parlamentu - Dumy, kterí se obávají, že v prípade volného prodeje pripadnou nejlepší pozemky tem nejmajetnejším, odradili Kreml od puvodního zámeru. Následovne usilovali o zákaz prodeje všech typu zemedelských pud, krome pozemku používaných ke stavbe chat. Jejich návrh však neprošel, napsala francouzská AFP.

Mluvcí ruského prezidenta Sergej Jastržembskij nedávno prohlásil, že každý oblastní zákon uvolnující prodej pozemku poslouží k posunu v celostátní legislative, dodala AFP.

kk bm


Zdroj: ČTK, 12. 11. 1997





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 01:32