Agris.cz - agrární portál

Cena vepřů stoupla na maximum

21. 11. 1997 | Hospodářské noviny

HN - 21.11.1997

Cena vepru stoupla na maximum

- V americkém obchodování zaznamenaly kontakty na veprové znacný rust a dostaly se vcera díky sílící poptávce na sedmitýdenní cenové maximum.

Vepri v americkém obchodování vcera silne posilovali. Rust má na svedomí konflikt mezi nízkými zásobami a stabilní poptávkou. Ceny základních kovu také za aktivního obchodování stoupaly. Jejich vzestup zpusobuje rovnež nízký stav zásob.

Aktivní prosincový kontrakt na libové vepre, kotovaný na Chicagské obchodní burze (CME), stoupl v dopolední cásti seance na maximum 63,875 centu za libru. Tím se dostal na nejvyšší úroven za posledních sedm týdnu. Prestože ceny nyní vzrostly, jsou nyní podle expertu dosti nízké, címž také podporují chut koncovaných spotrebitelu maso nakupovat.

Duvodem rustu cen je silná poptávka. Prestože objemy porážek proti stejnému období lonského roku vzrosly, zásoby veprového nestoupají. Analytici se domnívají, že silná poptávka po veprovém mase, které nyní úspešne absorbuje vyšší objem porážek, v blízké budoucnosti bude tlacit na ceny. Ty by dusledkem konfrontace silné poptávky s nedostacující nabídkou mohly ješte dále stoupat i v budoucích seancích.


Zdroj: Hospodářské noviny, 21. 11. 1997





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 09:16