Agris.cz - agrární portál

Společnost Procházka snižuje ceny masa a masných výrobků

9. 1. 1998 | ČTK

Spolecnost Procházka snižuje ceny masa a masných výrobku

LITOMERICE 9.ledna (CTK) - Ceny svých výrobku snižuje od soboty 10.ledna spolecnost Procházka se sídlem v Litomericích, která patrí k predním výrobcum masa a uzenin. CTK o tom dnes informoval tiskový mluvcí firmy Karel Rouc.

Cena veprového masa se snižuje v prumeru o deset procent, cena hovezího o tri procenta. U masných výrobku se snížení pohybuje od dvou do peti korun na kilogram podle skladby vstupních surovin.

Vedoucí marketingu Petr Hotový uvedl, že spolecnost Procházka pristupuje ke snížení poprvé po nekolika mesících, kdy ceny masa a uzenin v souvislosti s prudkým zdražením masa strme stoupaly. Nynejší snížení cen umožnila zmena situace na trhu, predevším pokles ceny jatecních vepru.

Výraznejším slevám zabránilo zdražení ostatních vstupu, které vetšinou platí od zacátku roku. Patrí k nim energie, pohonné hmoty, voda, ale také korení a obaly z dovozu, které prodražují kvuli poklesu hodnoty koruny. Nepodstatné není ani zvýšení úroku z úveru, rekl Hotový.

Podle jeho názoru je další snížení cen možné ocekávat behem února. Bude se však týkat predevším veprového masa. U hovezího lze spíše pocítat se stagnací, nebo vzhledem ke klesající nabídce suroviny i s mírným zvýšením ceny.

Spolecnost s rucením omezeným Procházka je soucástí Procházka holdingu a.s. Zamestnává na šest set pracovníku, kterí denne vyprodukují 30 tun výsekového masa a 40 tun masných výrobku. Rocní obrat spolecnosti loni presáhl miliardu korun.

Kontaktní adresa: Procházka s.r.o., oddelení marketingu, Jatecní 63, 400 84 Ústí nad Labem, tel.:047/5603598.

Marie Zahrádková mha


Zdroj: ČTK, 9. 1. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 01:40