Agris.cz - agrární portál

MfD: Salb už za Becherovku zaplatil

7. 1. 1998 | ČTK

PRAHA 7.ledna (CTK) - Spolecnost Salb po zdlouhavých jednáních podepsala se státem kupní smlouvu na prodej Karlovarské Becherovky, a v nejbližších dnech se tak zrejme ujme vlády v podniku. Za prvních tricet akcií likérky již Salb zaplatil podle mluvcí Fondu národního majetku Dagmar Lásikové necelých sedm set miliónu korun. Informuje o tom dnešní Mladá fronta Dnes (MfD).

"Mimorádná valná hromada, kde se Salb ujme vlády v podniku, asi probehne na prelomu ledna a února", sdelil listu reditel Becherovky Václav Lupínek. Šéf Patria Finance Zdenek Bakala doplnil, že peníze na koupi prvního balíku akcií zajistil Salb z vlastních zdroju.

Ve spolecnosti Salb vlastní po 40 procentech svetová likérka Pernod-Ricard a tuzemská Patria Finance a zbývajících dvacet procent bývalý kanclér Karel Schwarzenberg. Likérku se základním jmením 427,423 miliónu korun ovládla firma loni v srpnu. Na základe podmínek výberového rízení má zajistit zvýšení exportu a její zviditelnení na zahranicních trzích. Lupínek míní, že vetší nárust vývozu lze zajistit pouze urovnáním soudních sporu s firmou Underberg v Nemecku, kde je nejvetší vývozní potenciál likérky. Urcitý nárust prodeje lze realizovat i na domácím trhu, kde je maximální hranice 100 tisíc hektolitru.

kt nth


Zdroj: ČTK, 7. 1. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 17:48