Agris.cz - agrární portál

Soare podporuje handicapované děti a pomáhá narkomanům

12. 3. 1998 | ČTK

Soare podporuje handicapované deti a pomáhá narkomanum

JABLONEC NAD NISOU 12.brezna (CTK) - Deset haléru z každé prodané lahve nealkoholického šumivého nápoje Robby Bubble, venuje od 1.dubna akciová spolecnost Soare nadaci na podporu handicapovaných detí a stejným príspevkem z lahve nového Soare sektu podporí boj proti alkoholismu a drogám. CTK to dnes rekl reditel spolecnosti Roman Ždárský.

Podle nej pujdou prostredky ze sektu, který jablonecká firma uvádí v techto dnech na trh, na program snižování závislostí, realizovaný Ceskou lékarskou spolecností Jana Evangelisty Purkyne, kterou zastupuje primár oddelení pro lécbu závislostí VFN Petr Popov. "Letos hodláme prodat minimálne milión lahví tohoto sektu, což predstavuje asi 15 procent objemu naší výroby," uvedl Ždárský.

Dodal, že aktivita Soare má být predevším výzvou pro další firmy, které chtejí pomoci potrebným. "K následování vyzveme i své nemecké výrobní a obchodní partnery, kterí vlastní 40 akciový podíl Soare," dodal Ždárský.

Výtežek z prodeje šumivého nápoje Rubby Bubble, známého spíše jako Rychlé špunty, by mel v letošním roce dosáhnout asi 350.000 korun. Ty získá jako príspevek pro svou cinnost spolecnost Top Lady club, která slouží handicapovaným detem.

Petra Laurinová bm


Zdroj: ČTK, 12. 3. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 22:08