Agris.cz - agrární portál

Hokejista Moravec vyhrál soutěž o tisíc piv

11. 3. 1998 | ČTK

Hokejista Moravec vyhrál soutež o tisíc piv

NOŠOVICE (okres Frýdek-Místek) 11.brezna (CTK) - Nejlepší kanonýr hokejové extraligy, zlatý olympionik David Moravec z týmu HC Vítkovice, potvrdil svou streleckou formu i mimo led. Vyhrál u príležitosti otevrení nové lahvovny, nejmodernejší ve strední Evrope, v pivovaru Radegast soutež o krále strelcu ve strelbe tenisovým míckem do pivních plechovek a obdržel poukázku na tisíc piv.

Souperi elitního vítkovického útocníka byli Jirí Dopita, hvezda ceské reprezentace a trojnásobného mistra republiky Petra Vsetín, František Cerník, mistr sveta a generální manažer HC Vítkovice, Petr Husicka, prezident Vsetína, a Jan Sikora, prezident pivovaru.

Moravec si výhru poctive vystrílel, ale poukázky ve stejne hodnote získali nakonec i další tri hokejoví aktéri. Dopita i Moravec shodne na tiskové konferenci poznamenali, že pivo Radegast významne prispelo k zisku zlatých medailí v Naganu, jelikož posloužilo nejen k nezbytnému doplnení tekutin, ale i k utužení party. "Meli jsme sice v týmu velké hvezdy svetového hokeje Jágra a Haška, ale kapitánem byl Ružicka, jenž dokázal mužstvo výborne stmelit. Byli jsme proste skvelou partou a každý hrác mel možnost se projevit," konstatoval Dopita, jenž zatím neví, kde bude pokracovat jeho hokejová kariéra.

"Nemám žádného agenta a naopak stále platí moje smlouva se Vsetínem. S vedením klubu mám však dohodu, že pokud obdržím lukrativní nabídku, budu uvolnen. Tento problém mne však nyní nezajímá, jelikož se plne soustredím na záver extraligy," vysvetlil prubojný útocník, který se výrazne prosadil na olympijských hrách.

Moravec podotkl, že nekterí hráci chodili pravidelne pivo konzumovat v malém množství po každém tréninku i zápase a potvrdil, že prispelo k psychické pohode v mužstvu. Hokejista Vítkovic použije financní odmenu od olympijského výboru i výhru z dnešního klání na oslavu vítezství v Naganu s vítkovickými spoluhráci, ale doufá, že mu nejaké pivo i peníze snad ješte zustanou.

Soucástí oslav otevrení nové lahvovny byla i autogramiáda úspešných hokejistu.

rod sky


Zdroj: ČTK, 11. 3. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 05:35