Agris.cz - agrární portál

Legislativní rada doporučila vládě schválit nový zákon o vodách

9. 3. 1998 | ČTK

Legislativní rada doporucila vláde schválit nový zákon o vodách

PRAHA 9.brezna (CTK) - Legislativní rada vlády dnes dopoledne za úcasti svého predsedy a ministra Miloslava Výborného doporucila kabinetu schválit návrh nového zákona o vodách. CTK to oznámila reditelka ministrova sekretariátu Pavla Jurková.

Úcelem návrhu je mimo jiné nove vymezit vlastnické vztahy k vodám a vodním tokum, upravit práva a povinnosti pri ochrane podzemních a povrchových vod, sledování jejich zásob, odberu a vypouštení vod, využití vodní síly k výrobe elektriny ci ochrana proti povodním.

"Zákon o vodách má dále nove stanovit pusobnost státních orgánu a územní samosprávy a upravit sankce za protiprávní jednání na úseku ochrany vod," dodala Jurková.

Legislativní rada se bude na dnešním zasedání ješte zabývat návrhem zákona o prírodních lécivých zdrojích ci novelou zákona o šlechtení a plemenitbe hospodárských zvírat.

Michal Schuster kš mhm


Zdroj: ČTK, 9. 3. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 13:26