Agris.cz - agrární portál

ASP Czech Slušovice zpracuje měsíčně deset tun ovesného mléka

8. 3. 1998 | ČTK

ASP Czech Slušovice zpracuje mesícne deset tun ovesného mléka

SLUŠOVICE (okres Zlín) 8.brezna (CTK) - Zhruba deset tun ovesného mléka vhodného pro alergiky zpracuje na kravské, sójové a rýžové mléko za mesíc s.r.o.ASP Czech Slušovice, výrobce racionální výživy. Zatím jej dodává na tuzemský trh, ale do konce prvního ctvrtletí zacne výrobek vyvážet do Polska, jedná o kontraktech s Ruskem a bývalou Jugoslávií a rýsují se významné dodávky do Saúdské Arábie. CTK to dnes rekl jednatel firmy Jaroslav Janu.

Spolecnost drží 50 procent ceského trhu ve výrobe sójového mléka, jehož produkci chce do roku 2000 zdvojnásobit. Vyrábí sójový pudink, a to s príchutí cokolády a vanilky. Obe výroby predstavují v soucasnosti 30 tun zpracované suroviny mesícne.

Spolecnost vznikla v roce 1996 a letos predpokládá obrat kolem 30 miliónu korun. V roce 2000 má být obrat dvojnásobný. "Pokud však uzavreme obchod ze Saúdskou Arábií, budou již letošní výsledky podstatne vyšší," uvedl Janu.

Firma má dcerinou s.r.o.ASP Divina v Žiline, která zpracuje mesícne 40 tun sójového mléka. Surovinu pro ceskou i slovenskou spolecnost nakupuje v USA.

Základní nabídku doplnuje sušené kukuricné mléko. Letos firma sortiment obohatí o cereální snídane (kukuricné vlocky), náhradu sušených vajec Egg Match (bez cholesterolu a bez nebezpecí salmonely) a náhradu tuku Egg Veg s využitím hlavne v pekárnách. Slušovictí však pocítají také s balením pro maloodberatele.

Kontakt: S.r.o.ASP Czech, nám. Svobody 57, 763 15 Slušovice, tel.a fax: 067/7981537

Karla Havlíková pb


Zdroj: ČTK, 8. 3. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 14:20