Agris.cz - agrární portál

Většina akcií Plzeňského Prazdroje převedena do a.s.České pivo

6. 3. 1998 | ČTK

Vetšina akcií Plzenského Prazdroje prevedena do a.s.Ceské pivo

PRAHA 6.brezna (CTK) - Témer 84 procent akcií akciové spolecnosti Plzenský Prazdroj dnes bylo prevedeno do akciové spolecnosti Ceské pivo. Tímto prevodem byl vytvoren balík akcií vlastnený dosud temi akcionári, kterí již dríve jednali ve shode. Rozhodujícím akcionárem a.s.Ceské pivo je Bankovní holding a.s. CTK o tom dnes informovala tisková mluvcí IPB Barbora Tachecí.

Podle jejích slov je Ceské pivo novým subjektem, který by mel zastrešit aktivity spojené se stejnojmenným projektem prezentovaným již behem lonského roku tehdejšími hlavními akcionári akciových spolecností Plzenský Prazdroj a Pivovar Radegast.

Hlavním efektem projektu Ceské pivo má být podle Tachecí predevším posílení obou pivovaru, nutné pro zásadnejší expanzi na zahranicní trhy. Konkrétní kroky k naplnení tohoto projektu se však podle jejích slov odehrají až poté, co své stanovisko k nemu definitivne vysloví Úrad pro hospodárskou soutež.

Oldrich Pribík jw


Zdroj: ČTK, 6. 3. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 06:02