Agris.cz - agrární portál

PGRLF podpoří investice do technologií chovu dojnic

31. 3. 1998 | ČTK

PGRLF podporí investice do technologií chovu dojnic

PRAHA 31.brezna (CTK) - Podpurný a garancní rolnický a lesnický fondu (PGRLF) zvýší dotace úroku z úveru na technologie chovu dojnic o tri procentní body. Novinárum to dnes rekl místopredseda vlády a ministr zemedelství Josef Lux s tím, že o tom rozhodla valná hromada PGRLF. Úroky z úveru poskytnutých na tento úcel tak budou dotovány až do výše 13 procent úrokové sazby, pricemž toto opatrení se týká i dosud nesplacených úveru.

Podpora tedy bude poskytována v rámci programu PGRLF "Zemedelec" na nákup stroju, zarízení a technologií, stejne tak jako na stavební investice a investice na rekonstrukce a modernizace v chovu skotu s tržní produkcí mléka. Cílem tohoto opatrení je podle Luxe posílení konkurenceschopnosti tuzemských chovatelu skotu pred prijetím CR do EU.

Valná hromada PGRLF dnes také schválila doplnení programu "Export" o technologie výroby masa a drubeže vcetne predexportní prípravy zpracování veprového masa. Na tyto programy bude vycleneno maximálne 50 miliónu korun. "Znamená to, že bude možné podporit provozní úvery tech masokombinátu, které budou schopny exportovat na základe pravidel EU, a zároven dají urcitou záruku zemedelcum," dodal Lux.

Oldrich Pribík mha


Zdroj: ČTK, 31. 3. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 04:19