Agris.cz - agrární portál

PGRLF bude pravidelně informovat o chování bank vůči zemědělcům

31. 3. 1998 | ČTK

PGRLF bude pravidelne informovat o chování bank vuci zemedelcum

PRAHA 31.brezna (CTK) - Predstavenstvo Podpurného a garancního rolnického a lesnického fondu (PGRLF) bude jednou mesícne informovat verejnost o chování bank vuci zemedelcum. Po dnešním jednání valné hromady PGRLF to rekl místopredseda vlády a ministr zemedelství CR Josef Lux. Podle jeho slov nekteré banky neoprávnene zvyšují úrokové sazby v prípade, že úroky dotuje PGRLF.

Rozdíly mezi bankami jsou v této veci podle Luxe tak zrejmé, že PGRLF v prípade, že banky nezanechají této praxe, prestane v budoucnu s nekterými bankami spolupracovat.

Podle informací CTK je zatím nejaktivnejším bankovním domem v CR z hlediska podpory zemedelství Komercní banka. Celková výše úveru do zemedelství, které tato banka poskytla k 24.breznu letošního roku prostrednictvím PGRLF, cinila asi 19,31 miliardy korun. Prostrednictvím této banky poskytl PGRLF krome toho dotace asi 3,99 miliardy korun. Celkove Komercní banka k 24.breznu kladne vyrídila 4122 žádostí z celkového poctu 4355 podaných.

Na druhém míste v poskytování úveru žadatelum PGRLF byla ke zmínenému datu Agrobanka, na dalších místech je pak Ceská sporitelna a Investicní a poštovní banka. Celkem se podílelo na aktivitách PGRLF 43 bankovních domu.

Oldrich Pribík mha


Zdroj: ČTK, 31. 3. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 14:42