Agris.cz - agrární portál

Antimonopolní úřad si vezme na mušku seskupení Tchecomalt Group

27. 1. 1998 | ČTK

Antimonopolní úrad si vezme na mušku seskupení Tchecomalt Group

PROSTEJOV 27.ledna (CTK) - Úrad pro ochranu hospodárské souteže (ÚOHS) se zacal zabývat, zda propojení spolecností Tchecomalt Group, Obchodních sladoven Prostejov a podniku obchodujících se zemedelskými komoditami nenaruší hospodárskou soutež. CTK to dnes rekl mluvcí ÚOHS Ivo Skoumal s tím, že do konce ledna by mel padnout návrh na zahájení správního rízení.

Akciová spolecnost Tchecomalt Group je majoritním vlastníkem Obchodních sladoven Prostejov a má významné podíly v devíti tuzemských podnicích zemedelského zásobování a nákupu, jejichž akcionárum pred casem nabídla odkoupení cenných papíru..

Desetiprocentní podíl v Tchecomaltu Group vlastní Investicní a Poštovní banka, která se spolecne s nizozemskou firmou IMP Finance zatím neúspešne snaží o spojení Plzenského Prazdroje s Pivovarem Radegast, jejichž fúzi však v záveru lonského roku antimonopolní úrad nepovolil.

"Propojováním podniku ZZN s Obchodními sladovnami se již zabýváme a shromaždujeme podkladové materiály. Ješte do konce letošního ledna lze ocekávat návrh na zahájení správního rízení," uvedl Skoumal.

Mluvcí Tchecomalt Group Václav Tomek už dríve CTK rekl, že kapitálový vstup této spolecnosti do Obchodních sladoven a podniku ZZN je soucástí strategického projektu na vytvorení silného tuzemského seskupení zpracovatelských a potravinárských firem.

"Chceme vybudovat skupinu zpracovatelských a obchodních potravinárských podniku, která bude pro zemedelce stabilním partnerem a prispeje k posílení sektoru zemedelské výroby. Tato skupina bude ve svém oboru konkurenceschopná i po vstupu CR do Evropské unie," rekl Tomek s tím, že náklady na celý projekt presáhnou hranici jedné miliardy korun.

Petr Behal dp


Zdroj: ČTK, 27. 1. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 17:36