Agris.cz - agrární portál

Zemědělci vrátili asi dvě procenta z dotací na údržbu krajiny

16. 4. 1998 | ČTK

Zemedelci vrátili asi dve procenta z dotací na údržbu krajiny

PRAHA 16.dubna (CTK) - Zemedelci vrátili asi dve procenta z dotací vyplácených v lonském roce ze státního rozpoctu na udržování trvalého travního porostu v marginálních oblastech. Zpravodaji CTK to rekl vrchní reditel územní sekce Ministerstva zemedelství CR Stanislav Kozák. Za rok 1996 cinily vrácené prostredky asi tri procenta.

V prípadech, kdy si zemedelci sami uvedomili nutnost vrácení prostredku a byli ochotni a schopni dotace vrátit MZe ješte do konce lonského roku, bylo možné vratky zpetne použít pro podporu jiných zemedelcu. Tyto prípady cinily zhruba polovinu vratek za lonský rok.

Zbývající prostredky predepsaly podle Kozáka zemedelcum k vrácení príslušné financní úrady. Tyto peníze budou proto v letošním roce príjmem státního rozpoctu a MZe s nimi již nebude moci disponovat.

Celková cástka puvodne urcená pro dotacní titul PGRLF "Údržba krajiny" pro rok 1997 cinila 1,83 miliardy korun. V dusledku prvních úsporných opatrení vlády však byla v dubnu snížena o 172 miliónu korun. Na stejný dotacní titul bylo v roce 1996 celkem vyplaceno 1,452 miliardy korun.

Oldrich Pribík jw


Zdroj: ČTK, 16. 4. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 00:54