Agris.cz - agrární portál

Výzva k ochraně přírody dominuje valnému shromáždění CIC v Praze

9. 5. 1998 | ČTK

Výzva k ochrane prírody dominuje valnému shromáždení CIC v Praze

PRAHA 9.kvetna (CTK) - Nový pohled na myslivost jako na ochranu zvere, prírody a tradic v globalizujícím se svete, ale též výzva k novému životnímu stylu, který respektuje prírodu, zaznívá dnes ve vystoupeních úcastníku 45.valného shromáždení Mezinárodní rady pro lov a ochranu zvere (CIC) v Praze.

Zejména tyto prvky zduraznil v projevu na shromáždení také místopredseda vlády a ministr zemedelství Josef Lux, který má záštitu nad akcí, jíž by se podle ocekávání melo zúcastnit 400 až 500 hostu ze 30 zemí všech kontinentu.

Ministr Lux si cení toho, že shromáždení rady, a to v plné sestave, se koná poprvé v hlavním meste Ceské republiky, která se pred 70 lety podílela na založení organizace. "Myslím, že je pro nás opravdu vyznamenání, že tato svetová organizace zde v Praze diskutuje o budoucnosti myslivosti," rekl Lux CTK.

Mezinárodní radu pro lov a ochranu zvere (CIC), která predstavuje nevyšší reprezentaci myslivosti na svete, založila pred 70 lety v Nových Zámcích skupina ctyr státu - Francie, Rumunsko, Polsko a Ceskoslovensko. Organizace byla puvodne soustredena predevším na lov, dnešním težištem její cinnosti je v prvé rade ochrana zvere a prírody. CIC dnes sdružuje témer 80 státu sveta a jejím prezidentem je Nicolas Franco ze Španelska.

Libuše Hanzalová rot


Zdroj: ČTK, 9. 5. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 22:16