Agris.cz - agrární portál

Valné shromáždění CIC v Praze přivítá až 500 účastníků

7. 5. 1998 | ČTK

Valné shromáždení CIC v Praze privítá až 500 úcastníku

PRAHA 7.kvetna (CTK) - V pátek 8.kvetna bude v pražském hotelu Hilton zahájeno petidenní 45.valné shromáždení Mezinárodní rady pro lov a ochranu zvere (CIC). CTK o tom dnes informovala tisková tajemnice Ministerstva zemedelství CR Libuše Alterová. Záštitu nad shromáždením prevzal místopredseda vlády a ministr zemedelství CR Josef Lux. Podle tiskového oddelení MZe ocekávají poradatelé 400 až 500 úcastníku asi ze 30 zemí všech kontinentu.

První den setkání se uskutecní úvodní zasedání správní rady CIC a teprve v sobotu bude zahájeno samotné valné shromáždení. Tento den také budou jednat dve odborné komise, a to komise pro drobnou zver a komise pro tropickou zver. V nedeli probehnou jednání komise pro stehovavé ptactvo, pracovní skupiny na obhajobu lovu, Nadace pro ochranu zvere, komise pro výstavy a trofeje, pracovní skupiny pro sokolnictví a další. Odborné komise jednají také v úterý, kdy probehne záverecné zasedání valného shromáždení se slavnostní vecerí na pražském Žofíne.

Odborný program doplnuje doprovodný kulturní program a pro úcastníky jsou pripraveny dve celodenní exkurze. Mezinárodní rada pro lov a ochranu zvere sdružuje v soucasnosti témer 80 státu sveta. Jejím prezidentem je Nicolas Franco ze Španelska. 45.shromáždení CIC se koná v roce 70.výrocí prvních ustavujících kroku CIC, na nichž se podílelo také tehdejší Ceskoslovensko.

Oldrich Pribík mha


Zdroj: ČTK, 7. 5. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 09:57