Agris.cz - agrární portál

Pražské valné shromáždění CIC má nejvyšší účast v historii

12. 5. 1998 | ČTK

Pražské valné shromáždení CIC má nejvyšší úcast v historii

PRAHA 12.kvetna (CTK) - Pražského 45.valné shromáždení Mezinárodní rady pro lov a ochranu zvere (CIC) se zúcastnilo 420 zástupcu, což je nejvyšší úcast v celé historii CIC. Na dnešní tiskové konferenci to rekl prezident této organizace Nicolas Franco ze Španelska.

Podle jeho slov valné shromáždení CIC schválilo desetibodový etický kodex myslivosti, projednalo financování CIC v príštích letech a utvorilo pracovní skupinu pro spolupráci s masmédii.

Valné shromáždení CIC bylo zahájeno v pátek 8.kvetna úvodním zasedáním správní rady CIC. Od soboty pak probíhalo samotné shromáždení a zacala také jednání v odborných komisích, napríklad v komisi pro drobnou zver, komisi pro tropickou zver, komisi pro stehovavé ptactvo, v pracovní skupine na obhajobu lovu, v komisi pro výstavy a trofeje a další. Odborný program doplnuje doprovodný kulturní program a pro úcastníky jsou pripraveny dve celodenní exkurze.

Dnes probíhá záverecné zasedání valného shromáždení, které bude zakonceno slavnostní vecerí na pražském Žofíne za úcasti místopredsedy vlády a ministra zemedelství Josefa Luxe, který také na celým shromáždením prevzal záštitu.

Mezinárodní rada pro lov a ochranu zvere sdružuje v soucasnosti 72 státu sveta a pražské 45.shromáždení CIC se koná v roce 70.výrocí prvních ustavujících kroku CIC, na nichž se podílelo také tehdejší Ceskoslovensko.

Oldrich Pribík mha


Zdroj: ČTK, 12. 5. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 14:10