Agris.cz - agrární portál

Krajský soud v Hradci Králové prohlásil konkurs na KOLI Holding

21. 12. 1999 | ČTK

CTK (Agroweb) 21.12.1999

Krajský soud v Hradci Králové prohlásil konkurs na KOLI Holding

Krajský soud v Hradci Králové prohlásil konkurs na akciovou spolecnost KOLI Holding, která patrí k predním ceským konzervárenským podnikum. Konkurs soud prohlásil 1. prosince s tím, že spolecnost KOLI Holding je dlouhodobe neschopná plnit své závazky.

Návrh na konkurs KOLI Holdingu podala letos v cervenci Ceskoslovenská obchodní banka, jíž úpadce dluží 20 miliónu korun. K návrhu na konkurs se pozdeji pridala rakouská spolecnost SIG Combibloc, plzenská spolecnost s rucením omezeným WILD CZECH REPUBLIC a následne i sám KOLI Holding. KOLI Holding trem navrhovatelum konkursu dluží podle sdelení soudu celkem témer 60 miliónu korun.

Další blíže nespecifikované dluhy má podle navrhovatelu konkursu u Investicní a Poštovní banky, Financního úradu v Náchode a u obchodních partneru. Správce konkursní podstaty KOLI Holding Karel Kudlácek se k prohlášení konkursu blíže nevyjádril. "V soucasné dobe se seznamuji s materiály, které s touto kauzou souvisejí," rekl pouze.

KOLI Holding vlastní podle databáze Ariadna podíly mezi 50 až 100 procenty ve 12 spolecnostech. Vlastní napríklad spolecnosti Deva, Kand, Almaco, Frutex, Malva a Kosmos, které jsou známé výrobou detské výživy, kecupu, džusu, horcice, tuku. Letos v srpnu KOLI Holding založil spolu s potravinárskou spolecností Seliko spolecný podnik KOLI & SELIKO GROUP. Na novou spolecnost mely být postupne prevedeny rozhodující podíly ve firmách KOLI Holding, Seliko, Nealko a Tropicana.

KOLI Holding mel v roce 1997 konsolidovaný hospodárský výsledek sedm miliónu korun oproti 13,26 miliónu korun v roce 1996. Konsolidované tržby v roce 1997 cinily 2,1 miliardy korun, což bylo približne stejne jako rok predtím. Rozhodujícím majitelem KOLI Holding je podle SCP pražská spolecnost CMH, která drží 49,35 procenta akcií. Druhým nejvetším akcionárem je akciová spolecnost Koli Food s 43,21 procenta.


Zdroj: ČTK, 21. 12. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.05.2024 17:06