Agris.cz - agrární portál

České pivovary kontrolované SAB se sloučí

23. 5. 2000 | ČTK

Tři české pivovary kontrolované jihoafrickou společností South African Breweries (SAB) ve sdělení Burze cenných papírů Praha představily projekt, na jehož základě se Plzeňský Prazdroj, Pivovar Radegast a Pivovar Velké Popovice sloučí pod společným názvem Plzeňský Prazdroj.

Za jednu akcii zanikající společnosti Pivovar Radegast o jmenovité hodnotě 1000 Kč obdrží akcionáři 58 akcií nástupnické společnosti o jmenovité hodnotě deset korun. Každé vyměňované akcii bude příslušet doplatek 63 korun. Akcionáři Pivovaru Velké Popovice obdrží za jednu akcii o jmenovité hodnotě 100 korun čtyři akcie nástupnické společnosti o jmenovité hodnotě deset korun. Doplatek bude činit 37,50 koruny na akcii.

Poměr výměny akcií zanikajících společností za akcie nástupnické společnosti byl určen v souladu s poměry čistého obchodního (ČOJ) jmění zúčastněných firem. ČOJ bylo vypočteno jako rozdíl mezi hodnotami majetku a hodnotami závazků těchto společností, založených na dvou znaleckých posudcích. Základní jmění Plzeňského Prazdroje bude po sloučení činit 1,962 miliardy korun, když nyní představuje 1,939 miliardy korun.

Sloučení pivovarů a současně zrušení Pivovaru Radegast a Pivovaru Velké Popovice bez likvidace by měly potvrdit valné hromady firem plánované na 30. června. SAB získala majoritní podíl v českých pivovarech loni v říjnu od japonské finanční skupiny Nomura. Do roku 2001 by měla firma v českých pivovarech převzít téměř 100 procent.


Zdroj: ČTK, 23. 5. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 17.05.2024 01:26