Agris.cz - agrární portál

Dotace na bionaftu nebudou vyplaceny v termínu

25. 5. 2000 | ČTK

Ačkoli první dotace na výrobu bionafty měly být podle ministra zemědělství Jana Fencla vypláceny již od 25. května letošního roku, celý systém dotací se podle ředitele odboru strukturální politiky a ekologie ministerstva zemědělství (MZe) Martina Fantyše teprve připravuje a vyplaceno nebylo zatím nic.

Ministr termín 25. května oznámil v rámci debatního Kulatého stolu, který uspořádal časopis Zemědělec. Podle Fenclových slov neměl být s dotováním bionafty v letošním roce žádný problém. Fantyš však sdělil, že zájemci o dotaci zatím pouze podávají žádosti a v současné době MZe uzavírá některé smlouvy. Příkaz k platbě podpory podá úřad nejpozději do tří týdnů od uzavření smlouvy. Fantyš očekává, že za týden bude možná známa bilance, komu budou podpory vyplaceny a v jaké výši. Bionafta byla do 31. března letošního roku podporována vratkou spotřební daně. Od začátku dubna byl výnos ze spotřební daně za bionaftu předán do rozpočtové kapitoly MZe a ministerstvo z něj má přímou dotací podporovat výrobce metylesteru řepkového oleje (MEŘO) a míchače bionafty.


Zdroj: ČTK, 25. 5. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 20:58