Agris.cz - agrární portál

FAO o internetu

2. 6. 2000 | Agris

Kompatibilita národních webovských stránek v rámci internetového produktu FAO bude předmětem mezinárodní konference, která proběhne ve dnech 5. až 8. června v Římě. Za českou stranu se jej podle informací AGRISu zúčastní ředitel Ústavu zemědělských a potravinářských informací (ÚZPI) Jan Rydlo.

ÚZPI je přitom podle Rydla účastno na projektu FAO "od samého začátku," a pod národní webovou stránkou je také v současné době ÚZPI podepsáno. Národní stránky mají podle šéfa ústavu zejména odkazovací roli, jejich struktura je stavěna identicky a římská konference má především odpovědět na otázku, jak tuto identitu prohloubit v rámci projektu World Agricultur Information Center (WAICENT).

"Nejdůležitější, co můžeme v současné době pro zemědělce na internetu udělat, je odstraňovat bariéry přístupnosti - a to jak bariéry gramotnosti, tak obtížné dostupnosti, tak finanční. Cílem je přitom aktivizovat informační zdroje a informační technologie jako výrobní faktor," zdůraznil Rydlo.


Zdroj: Agris, 2. 6. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.05.2024 20:49