Agris.cz - agrární portál

Pošle ředitel lidi na seminář?

13. 6. 2000 | Listy Prachaticka

VSTŘÍCNOST / Duha uvítala vstřícný krok parku, jež se rozhodl podpořit petiční akci za zachování národního parku a ochranu jeho přírodních hodnot.

Ekologické Hnutí Duha uvítalo vstřícný krok Správy Národního parku Šumava, jejíž vedení se jednomyslně rozhodlo podpořit petiční akci za zachování národního parku a ochranu jeho přírodních hodnot. Listům Prachaticka to řekl Jaromír Bláha, vedoucí Programu Lesy Hnutí Duha, které je iniciátorem petice, jíž mezi prvními podepsali mimo jiné ředitelka pražského Divadla Na Vinohradech Jiřina Jirásková a spisovatel Ivan Klíma. "Tři naše požadavky vyzývají k zachování národního parku ve stávajících hranicích, zastavení kácení v jeho nejcennějších zónách a dodržování základních principů ochrany přírody," připomněl Bláha.

Děkovný dopis řediteli

Hnutí Duha ocenilo stanovisko správy dopisem jejímu řediteli Ivanu Žlábkovi. "Věříme, že toto stanovisko je míněno upřímně a opravdu dochází ke sbližování našich názorů. Současně jsme v dopise řediteli navrhli pokračování diskuse o dodržování základních principů ochrany přírody v národním parku, jejichž vážné porušování ze strany správy jsme společně s dalšími odborníky dříve opakovaně kritizovali," zdůraznil Bláha.

Zkušenosti odborníků

Vhodnou příležitostí k navrhované diskusi může být podle ekologů například seminář o managementu lesních ekosystémů a zonaci Národního parku Šumava, který v červnu uspořádá prestižní Světový fond pro ochranu přírody (WWF). "Požádali jsme proto ředitele Žlábka, aby znovu zvážil účast představitelů správy na tomto semináři a využil možnosti poznat zkušenosti zahraničních odborníků," uvedl vedoucí lesního programu Duhy.


Zdroj: Listy Prachaticka, 13. 6. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 21:15