Agris.cz - agrární portál

Změna vlastníků Setuzy má vyjasnit majetkové vztahy

30. 6. 2000 | ČTK

Převedení 34,92 procenta akcií Setuzy Ústí nad Labem od dřívějšího majitele Agrocreditu na firmu Invest Oil Bohemia je podle předsedy představenstv aAgrocreditu Tomáše Pitra prvním krokem ke zprůhlednění majetkových vztahů ve firmě. Pitr řekl, že Invest Oil Bohemia, který má základní jmění jen jeden milion korun, nemá být trvalým vlastníkem Setuzy, ale má shromáždit případně ještě větší balík akcií pro prodej konečnému investorovi.

Pitr se zatím nechtěl vyjádřit, zda by se rozhodujícím vlastníkem Setuzy měla stát tuzemská nebo zahraniční společnost. Pitr řekl, že IPB, která zprostředkovaně přes Agrocredit a Českomoravskou finanční a leasingovou společnost a dceřinous polečnost Agrocreditu Milo Surovárny byla vlastníkem Setuzy, nemá již delší dobu s touto firmou nic společného. Komu svůj podíl v Českomoravské finanční leasingové společnosti IPB postoupila, nechtěl prozradit. Uvedl ale, že Agrocredit své závazky vůči IPB splácí v dohodnutých termínech. Dodal, že vztah s ČSOB, která převzala agendu od IPB, je dosud nejasný.


Zdroj: ČTK, 30. 6. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.05.2024 19:35