Agris.cz - agrární portál

Nový cukr na polevy pekařských výrobků

17. 7. 2000 | ÚZPI

Nový, nevlhnoucí cukr, vyráběný společností BRITISH SUGAR, a nazvaný MR Sugar, je určen pro výrobu polev, výrazně zlepšujících vzhled potravinářských výrobků, především pak pekárenských. Výrobek, rezistentní vůči změnám prostředí, spojeným s moderními postupy výroby a balení, byl vyvinut na základě výsledků rozsáhlého výzkumu požadavků zákazníků. Využitím mnohaletých zkušeností s cukrem a jeho vlastnostmi, v kombinaci s nejmodernějšími technologickými postupy byl získán granulovaný cukr na polevy, rezistentní vůči vlhkosti, který si uchovává naprosto svěží, neporušený vzhled, často i mnohem déle než představuje doba údržnosti výrobku, na který byl aplikován. MR Sugar má velmi jemnou granulaci, odpovídající cukru "extra jemný", nedodává výrobku žádné cizí příchuti a nezanechává po konzumaci výrobku pocit přeslazení, jak tomu bývá často po aplikaci jiných sladidel. Běžné druhy cukru se na povrchu výrobku rozpouštějí s kazí tak jeho vzhled i texturu. MS Sugar, který již byl s úspěchem vyzkoušen na smažených koblihách, se nerozpouští, zachovává původní texturu a vzhled povrchu a zvyšuje atraktivnost výrobku.

Confectionery Production, 66, 2000, č. 5, s. 11 (-kop-)


Zdroj: ÚZPI, 17. 7. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 13.05.2024 16:56