Agris.cz - agrární portál

Tvorba biogenních aminů během zrání salámů

6. 11. 2000 | ÚZPI

Byla sledovaná tvorba biogenních aminů během zrání trvanlivých salámů. Kvantitativně významné byly obsahy putrescinu a tyraminu. Při zrání salámů 70 - 80 dní byl zaznamenán obsah histaminu v množství 150 - 400 mg/kg sušiny. Výsledky jsou v souladu s výsledky zahraničních autorů. Obsah biogenních aminů by neměl chybět mezi jakostními znaky při tvorbě koncepce jakosti.

Článek uveřejněn v Potravinářských aktualitách

Masný průmysl, 42, 1999, č. 4, s. 114 - 117. (kop)


Zdroj: ÚZPI, 6. 11. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 17.05.2024 07:51