Agris.cz - agrární portál

MPO požaduje celní ochranu na dovoz výrobků nahrazujících cukr

3. 1. 2001 | ČTK

PRAHA 2. ledna (ČTK) - Stanovit prozatímní opatření ve formě úpravy celních sazeb při dovozu některých výrobků nahrazujících nebo omezujících použití cukru navrhne ve středu vládě ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO). Důvodem opatření, jež by mělo platit 200 kalendářních dnů, je ochrana domácího odvětví před zvýšenými dovozy těchto výrobků. Na dotaz ČTK to dnes uvedlo MPO.

Jak vyplývá z šetření MPO a ministerstva zemědělství, zvýšené dovozy výrobků nahrazujících nebo omezujících použití cukru způsobily a hrozí dále způsobit vážnou újmu domácímu výrobnímu odvětví. "Z tohoto důvodu navrhuje MPO vládě ČR stanovit prozatímní opatření ve formě úpravy celních sazeb při dovozu uvedených výrobků a to na dobu 200 kalendářních dnů," stojí ve zprávě ministerstva.

Zahájení šetření MPO na zavedení ochrany trhu s cukrem před dovozem již podle informací MPO bylo řádně oznámeno Světové obchodní organizaci (WTO) a v rámci Celní unie také slovenské straně.

kri jw


Zdroj: ČTK, 3. 1. 2001





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 08.05.2024 21:55