Agris.cz - agrární portál

Agrotrade a ČMPU nabídly za akcie chovatelského sdružení 80 Kč

4. 1. 2001 | ČTK

ŘÍČANY (okres Praha-východ) 4. ledna (ČTK) - Veřejný odkup akcií Středočeského chovatelského sdružení (SCHS) vyhlásili v těchto dnech největší akcionáři této společnosti, firmy Agrotrade a s ní ve shodě jednající Holding Českomoravské plemenářské unie (ČMPU), které dohromady vlastní 93,7 procenta. Podle zveřejněného inzerátu, který má ČTK k dispozici, nabízejí za jednu akcii 80 korun.

Návrh se vztahuje na kmenové akcie na jméno v zaknihované podobě. Je závazný 60 dnů od zveřejnění v Obchodním věstníku.

SCHS je součástí komanditní společnosti Holding Českomoravská plemenářská unie (ČMPU) a samostatně nehospodaří. ČMPU v roce 1999 při výkonech 385,6 miliónu Kč vytvořila zisk po zdanění dva milióny korun. Podíl SCHS na zisku je podle stanov komanditní společnosti dán velikostí vloženého majetku.

Holding ČMPU vznikl k 1. lednu 1998 spojením plemenářských akciových společností Českomoravská plemenářská unie, Středočeské chovatelské sdružení, Unichov a Západočeská plemenářská unie. Jeho cílem je zvelebovat populaci skotu, prasat a dalších druhů hospodářských zvířat.

K rozhodujícím činnostem ČMPU patří plemenářské a šlechtitelské služby. Vzhledem k situaci v zemědělství a poklesu stavu hospodářských zvířat byly předloňské výkony firmy meziročně nižší o téměř 190 miliónů korun. Pokles zaznamenal především obchod, a to až na 47 procent úrovně roku 1998. Loňské výsledky hospodaření se ČTK získat nepodařilo.

Jaroslava Tůmová klh


Zdroj: ČTK, 4. 1. 2001





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.05.2024 14:26