Ceny potravin klesly, brambory a eidam podražily
25. 1. 2001 | ČTK
Ve 4. týdnu ceny potravin klesly, podražily jen brambory a eidam
Ve ctvrtém letošním týdnu vzrostly pouze ceny brambor a eidamu, u všech ostatních sledovaných potravin ceny klesly. Výsledky pravidelného týdenního šetrení Ceského statistického úradu (CSÚ) dnes poskytl jeho tiskový mluvcí Ladislav Pištora. Ve srovnání s 3. týdnem 2001 se nejvíce (o 1,4 procenta) zvýšila cena konzumních brambor, za které spotrebitelé zaplatili v prumeru 7,27 Kc za kilogram. O 0,3 procenta stoupla cena eidamu, naopak cena kmínového chleba byla oproti minulému týdnu o 0,1 procenta nižší (14,63 Kc). Hovezí maso zadní zlevnilo o 0,3 procenta, veprová pecene s kostí byla oproti minulému týdnu o 0,7 procenta levnejší. Ze statistického šetrení podle kraju vyplývá, že nejdražší brambory se prodávaly ve Zlínském (8,68 Kc/kg) a Karlovarském kraji (8,40 Kc/kg), nejlevnejší pak ve Stredoceském (6,19 Kc/kg), Královéhradeckém (6,45 Kc/kg) a Pardubickém kraji (6,47 Kc/kg). Za maso zaplatili nejvíce spotrebitelé v Královéhradeckém kraji. Za kilogram zadního hovezího to bylo 160,56 Kc, za kilogram veprové pecene s kostí 131,44 Kc. Nejlevnejší maso se prodávalo v Ostravském kraji, kde kilogram veprové pecene s kostí stál 115,67 Kc a zadního hovezího 144,33 Kc. V Jihlavském kraji zaplatil zákazník za kilogram zadního hovezího 143,17 Kc.
Zdroj: ČTK, 25. 1. 2001
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.12.2025 07:30
