Nová funkční ingredience z rýže
29. 1. 2001 | ÚZPI
Nová funkcní ingredience z rýže
Japonská spolecnost TSUNO FOOD INDUSTRIAL uvedla pred nedávnem na trh novou funkcní ingredienci na bázi rýžových otrub, nazvanou Rieco, která je prezentována, vzhledem ke svým vlastnostem, jako "zdraví prospešný" produkt. Rieco je extrakt z rýžových otrub ve forme prášku rozpustného ve vode, tvoreného prevážne proteinem, polysacharidy a vlákninou, s vysokým podílem minerálních látek (zejména vápníku a horcíku) a ve vode rozpustných vitaminu, predevším skupiny B. Obsahuje rovnež znacné množství látky IP6, což je chelátotvorné a antioxidacní cinilo, vykazující protirakovinné úcinky, posilující imunitní systém, pusobící preventivne na tvorbu mocových kamenu apod.
Zdroj: ÚZPI, 29. 1. 2001
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.12.2025 14:13
