SZIF vyzývá dovozce k předběžné registraci

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) doporučuje dovozcům hovězího a telecího masa a dovozcům banánů kontaktovat Fond již nyní k předběžnému zaregistrování. Konstatovala to dnes tisková mluvčí Fondu Jitka Sluková. Registrace je totiž podmínkou k udělení dovozní licence pro dovoz těchto komodit ze třetích zemí do EU. Dovozní licence na uvedené komodity se budou podle rozhodnutí EU vydávat pouze první týden v květnu.

„Registrace dovozců banánů a hovězího a telecího masa je administrativně poměrně náročný proces, proto chce SZIF připravit seznamy všech dovozců v předstihu – do konce března 2004. Bez příslušné registrace nemůže dovozce o licenci zažádat,“ uvedla Sluková.

Jak již Fond informoval, po 1. 5. 2004 se obchod se třetími zeměmi v ČR bude řídit platnými předpisy Evropských společenství. Dovoz a vývoz některých zemědělských produktů je podmíněn licencí, které bude v České republice vydávat platební agentura SZIF (Státní zemědělský intervenční fond).

Podrobnosti o licencích i uvedených komoditách a jejich administraci po přistoupení ČR k EU naleznete pod titulkem Po vstupu do EU na úvodní internetové stránce SZIF.

Kontaktovat pro registraci dovozců banánů je možné Mgr. Libuši Tomanovou, tel: 222871 423 a pro registraci dovozců hovězího a telecího masa Mgr. Annu Moszkorzovou, tel: 222871463.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info