Výstaviště se otevře zemědělcům

Hlavně otázkám souvisejícím s rozšířením Evropské unie bude věnován doprovodný program trojlístku zemědělských veletrhů, které v neděli 28. března začnou na brněnském výstavišti. Den před jejich zahájením se uskuteční v Brně kongres evropských agrárních nevládních organizací, kterého se zúčastní zástupci z 25 zemí EU, ale i z dalších. V programu, který se bude týkat budoucnosti zemědělství v zemích EU, vystoupí také ministr zemědělství ČR Jaroslav Palas. Ačkoli se za posledních pět let v ČR snížila produkce zeleniny téměř o polovinu, zájem farmářů o koupi nových strojů podle Mileny Marešové z Veletrhů Brno roste.

Tuto techniku budou na veletrhu Techagro vystavovat firmy ze 16 zemí. Obsazená výstavní plocha bude na veletrzích Techagro, Animal vetex a Silva regina o 1000 metrů čtverečních větší než vloni. K atrakcím veletrhů, které potrvají do 1. dubna, bude například patřit výstava živých hospodářských zvířat. Celkem bude vystaveno 110 kusů skotu, 45 prasat, 100 ovcí a koz a expozici obohatí také chovní pštrosi. Návštěvníky jistě zaujme také výstava mysliveckých trofejí, loveckých zbraní a předvádění traktorů na polygonu.

Vstupenky jsou slosovatelné. Mezi výhrami budou dva malotraktory John Deer a Vari, každý za 100 000 korun, ale i lovecká puška Winchester v hodnotě 50 000 korun. Vstupenka na veletrh slouží i jako jízdenka v brněnských prostředcích městské hromadné dopravy.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info