CzechInvest chce radit v regionech ve věcech dotací ze Strukturálních fondů EU

Státní Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest otevírá pobočky v regionech, které by měly sloužit jako kontaktní centra pro malé a střední podnikatele. Síť regionálních kanceláří má zjednodušit a zpřístupnit systém podpory ze státního operačního programu Průmysl a podnikání a programů na podporu podnikání EU. "Chceme v místech přijímat žádosti o podporu a hotové projekty a informovat podnikatele o systému podpory státu a EU. Naši pracovníci pomohou vyplnit formuláře, poradí, jaké projekty mají šanci uspět," uvedla mluvčí CzechInvestu Jana Víšková, podle které má reálnou šanci uspět s projektem asi 1500 podnikatelů.

"Podnikatelé musí na místě prověřit, do jaké míry se jedná o sliby vlády a do jaké míry je to realita," uvedl šéf Hospodářské komory v Olomouci Jaroslav Havelka. Hejtmani krajů minulý týden při jednání s evropským komisařem a českým ministrem zahraničí kritizovali, že Česko není dobře připraveno na čerpání peněz z fondů EU. O pomoc při zpracovávání projektů je velký zájem i v Olomouckém kraji. Na Jesenicku s mírou nezaměstnanosti 19,4 procenta dokonce přeškolili nedávno skupinu lidí bez práce na projektové manažery, kteří by měli pomáhat obcím a firmám s čerpáním peněz ze strukturálních fondů EU.

Prvních pět lidí okamžitě dostalo pracovní nabídky. Státní agentura doposud otevřela pět ze 13 poboček, jejichž založení a provoz bude letos stát 18 miliónů korun.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info