PGRLF podpořil úvěry za tři miliardy a přestěhoval se

V období stanoveném pro příjem žádostí (tj. 20. 2. 2004 – 20. 4. 2004) schválil Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond (PGRLF) 413 žádostí o podporu v rámci programu „Překlenovací úvěry pro subjekty LFA“, přičemž objem čerpaných prostředků z úvěrů od bank přesáhl částku 814 milionů korun. Informoval o tom dnes tiskový mluvčí PGRLF Tomáš Vyšohlíd. Program byl podle jeho slov časově omezen, protože vstupem ČR do EU byla podpora provozního financování zakázána.

Z tohoto důvodu byl také k 31. 3. 2004 ukončen příjem žádostí do dotačního titulu Provoz. „Po sečtení všech výsledků lze konstatovat, že za první tři měsíce letošního roku byl vyřízen zhruba stejný počet žádostí na tento program jako za celý loňský rok. V období od 1. 1. 2004 do 31. 3. 2004 schválil Fond 494 žádostí. Objem čerpaných úvěrů pak dosáhl výše 2,1 miliardy korun. Celkově pak PGRLF v letošním roce svými podporami umožnil poskytnout už nyní pro zajištění provozu českým zemědělcům téměř tři miliardy korun,“ konstatoval mluvčí.

Jak Vyšohlíd dále informoval, od 1. 5. 2004 došlo ke změnám v Pokynech pro poskytování podpor PGRLF, a to v souvislosti se vstupem ČR do EU. Ve smyslu novely zákona o zemědělství se například změnila definice zemědělského podnikatele a nově je vymezen pojem zemědělská výroba. Byla vypuštěna podmínka bezdlužnosti žadatele a došlo ke změně požadované výše příjmů ze zemědělské výroby z 50% na 25% celkových příjmů. Všechny změny lze najít na webových stránkách Fondu, na adrese http://www.pgrlf.cz. „Zároveň připomínáme, že od 1. května 2004 je nutné podávat žádosti na Zemědělské agentury na novém formuláři žádosti,“ zdůraznil mluvčí.

Vyšohlíd také informoval, že od PGRLF od května změnil své sídlo. Stávající adresa je: Za Poříčskou branou 256/6, 186 00 Praha 8 – Karlín. Budova je hned u metra stanice Florenc. Telefonní spojení zůstává stejné.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info