Pivo Gambrinus obsadilo v soutěži World Beer Cup třetí místo

Do letošního ročníku World Beer Cup se přihlásilo 644 pivovarů z 58 zemí světa, celkem 2864 značek. V mezinárodní konkurenci se snažilo prosadit sedm pivovarských společností z České republiky. Pivo Gambrinus skončilo třetí na světové soutěži pivních značek World Beer Cup 2008 v kategorii piv plzeňského typu, kterých se dnes celosvětově prodává více než 70%. Soutěž pořádá již od roku 1996 svaz pivovarníků Brewers Association.

The World Beer Cup je soutěží, kterou někteří pivovarští odborníci přirovnávají k Olympijským hrám pivních značek. Hodnocení piv probíhá každé dva roky pod záštitou 54 pivovarských svazů celého světa. V odborné porotě zasedlo letos 129 hodnotitelů z 21 zemí.

Brewers Association se podílí i na festivalu amerických piv

The Brewers Association je nezisková vzdělávací společnost vychovávající pivovarské odborníky. Sídlí v americkém Boulderu ve státe Colorado a byla založena před 25 lety. Zabývá se také osvětou v oblasti jednotlivých druhů piv a jejich chuťových charakteristik. Kromě soutěže World Beer Cup podporuje asociace také například publikaci odborné pivovarské literatury a festival amerických piv.

Gambrinus je součástí portfolia Plzeňského Prazdroje, který je členem globální skupiny SABMiller plc.

Autor/ři: Ondřej Luštinec

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info